Matroesjka
MATROESJKA


'Ronduit grappig', oordeelde het NRC Handelsblad. 'Matroesjka speelt op hoog niveau', schreef Het Parool. En de Volkskrant noemde hen 'zeer muzikaal en zeer intelligent'.

Wie bij Matroesjka denkt aan kleine Russische poppetjes, heeft het mis. Matroesjka is technocabaret van de bovenste plank en Lisa Loeb en Janneke Rinzema zijn alles behalve schattige poppetjes.
Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. Tussen de zanglessen door ontdekten ze een gemeenschappelijke liefde voor zwartgallige humor en vunzige beats. Ze besloten als duo verder te gaan. Matroesjka was geboren.

Na 2,5 jaar samen en het winnen van de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014 is het hoog tijd voor een best of. Want als jong cabaretduo kun je maar beter meteen op je hoogtepunt beginnen. In haar nieuwe voorstelling Het beste tot nu toe presenteert Matroesjka een parade van tragikomische anti-helden die worstelen met het allesverterende verlangen naar een beter leven. Voortgestuwd door pompende beats en vlijmscherpe sketches proberen zij hun eenzaamheid te overwinnen: van Russische internetbruiden die hun ware liefde in Almere zoeken, tot Oom Bob, de kindervriend die zo graag een knutselmaatje wil.

Video

Trailer Het beste tot nu toe


meer video »

Audio

Liefde van je leven

Michael

Wie Vertelt Mij

DE VERLEIDERS: integriteit in zaken
Soul Brothers
Miss Molly & Me
237 Redenen voor seks
MATZER over de vloer
Joep Onderdelinden
NUHR
Plien & Bianca
Stef Bos
Kim van Zeben
Yentl en de Boer
Matroesjka
Nilg√ľn Yerli
Urgert & van Deudekom
BOS BUSINESS

ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
TEL: 020 - 42 11 221
FAX: 020 - 42 11 222
INFO@BOSBUSINESS.NL

BOS THEATERPRODUCTIES

VOOR HET PUBLIEK
VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP

REPETITIERUIMTE


REPETITIE-, AUDITIE-, TRAININGS-, WORKSHOP-, VERGADER- OF FOTOSTUDIO NODIG?
MEER INFO >>