MATZER over de vloer
MATZER OVER DE VLOER


MATZER over de vloer biedt de mogelijkheid om een voorstelling van een klein half uur bij u thuis, op de werkvloer, in een feest- of vergaderzaal of waar dan ook te laten spelen. Uiteraard voor een publiek dat u zelf kiest. Verras uw beste vrienden, familie, collega's of klanten met een bijzonder verhaal.

Er is niet veel meer nodig dan een stopcontact en een paar vierkante meter. MATZER over de vloer is een unieke belevenis, omdat de voorstelling op elke plek weer anders tot zijn recht komt. Ontroerend en humoristisch theater van hoogstaand niveau. Theater dat je (bijna) aan kunt raken, door de makers van veelgeprezen voorstellingen als Knielen op een bed violen, De eenzaamheid van de priemgetallen en Gejaagd door de wind (vanaf voorjaar 2014 in de theaters).

Alle voorstellingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gespeeld worden.

SWEET REVENGE

Een ontroerende en universele vertelling van en door Peter De Graef.

'Ze haalt de brieven uit de envelop. Haar ogen vliegen over het papier, terwijl ze haar schoonmoeder op een verontschuldigende toon hoort zeggen: 'Ik wilde gisteren je jasje naar de stomerij brengen en die dingen vielen er uit...'

Sweet Revenge is een verhaal over verlangen en verraad, liefde en afgunst, wraak en verzoening. Meesterverteller Peter De Graef legt haarfijn en met humor en mededogen de menselijke ziel onder het vergrootglas: het mooie en het lelijke, het zoete en het bittere. Gebaseerd op een oeroude legende wordt het, mede dankzij de subtiele technische vormgeving, een verhaal dat zich overal en altijd zou kunnen afspelen.

'Een pareltje van vertelkunst.' (Trouw)

111

Een sprankelende muzikale parabel door Helge Slikker en Jasper Boeke.

Twee broers. Eén vader.
Een opdracht. Een test. Een kans.
111 is een sprankelende parabel over ego en eer, nederigheid en noodlot.

Met respect voor alle sprookjes, bijbelverhalen en mythes tonen acteurs/muzikanten Jasper Boeke en Helge Slikker in 111 het verhaal van twee mannen met een missie. Een humoristische, herkenbare en hedendaagse vertelling in muziek en taal met honderdelf dagen als hoogtepunt.

'Prachtige liedjes en een wonderschoon verhaal... om helemaal in onder te dompelen.' (Brabants Dagblad)

AUGUSTUS

Een muzikaal sprookje gespeeld en gezongen door Lottie Hellingman.

's Avonds als de zon onder was en de maan nog niet op, gebeurde het vaak dat er wonderlijke muziek kwam uit het huis van de buurman. Een ijl en breekbaar getinkel van bronzen of misschien wel porseleinen instrumentjes. Een geluid zo subtiel dat alles vanzelf stil leek te worden. Een muziek die je in een diepe rust deed verzinken.'

Wat zou je wensen voor je pasgeboren kind? Gesteld dat je één wens had. Geld, geluk, gezondheid, schoonheid, kracht? Dat is de vraag waarvoor de moeder van Augustus gesteld wordt. Ze kiest. Een keuze met veel gevolgen. Augustus is een verhaal vol betoverende muziek en spannende ontwikkelingen.

'fijnzinnige vertelling... Lottie Hellingman grijpt je in de eerste minuut beet en laat je na een half uur natollend over het vernuft van de vertelling los.' (De Volkskrant)

DE RODE SCHOENTJES

Een eigenzinnige versie van H.C. Andersen's sprookje door Hanna Jansen.

'Ik haal mijn rode schoentjes uit mijn rugzak en begin te dansen. Voor het eerst in mijn leven op echte muziek, op echte schoenen dans ik. Ik voel de muziek in mijn lichaam, mijn buik, mijn borst, uitschieten naar mijn armen en benen, maar het is niet hetzelfde. Ik zweef, ik vlieg, maar ik word niet diepgelukkig en belachelijk blij...en toch dans ik, tot al het overige is verdwenen: ik ben muziek geworden.'

De rode schoentjes vertelt het verhaal van een meisje dat niets anders heeft dan het geluk en het plezier dat ze vindt in haar eigengemaakte rode schoentjes. Wanneer er op een dag een limousine haar leven komt binnenrijden verruilt ze dat geluk voor een beter leven, een rijker leven en doet ze afstand van haar rode schoentjes. Om daarna te ondervinden dat ze onmogelijk nog terug kan.

'Sprookjes bestaan toch en ze hebben ons nog iets waardevols te vertellen ook.' (Brabants Dagblad)

STRAF

Een intense vertelling over recht en onrecht, toeval en liefde door Peter De Graef of Rens van de Rijdt.

'Zij was buiten zichzelf! Van woede. Van verbijstering. Van onmacht ... Zij had nooit kunnen denken dat zij op haar leeftijd nog door zulke hevige emoties kon worden overvallen. Zij was zo niet van nature, Vera. Nooit geweest. Maar de maat was vol, een grens overschreden. Dit was het. Tot hier en niet verder.'

Hoe voelt het als iemand een straf krijgt die niet gerechtvaardigd lijkt? Voor dat dilemma komt Vera te staan op een lentedag in 1998. Een dag waarop het koud is, de zon schijnt en de paasbloemen wiebelen.

'indrukwekkend theater' (Brabants Dagblad)


DE VERLEIDERS: integriteit in zaken
Soul Brothers
Miss Molly & Me
237 Redenen voor seks
MATZER over de vloer
Joep Onderdelinden
NUHR
Plien & Bianca
Stef Bos
Kim van Zeben
Yentl en de Boer
Matroesjka
Nilg√ľn Yerli
Urgert & van Deudekom
BOS BUSINESS

ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
TEL: 020 - 42 11 221
FAX: 020 - 42 11 222
INFO@BOSBUSINESS.NL

BOS THEATERPRODUCTIES

VOOR HET PUBLIEK
VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP

REPETITIERUIMTE


REPETITIE-, AUDITIE-, TRAININGS-, WORKSHOP-, VERGADER- OF FOTOSTUDIO NODIG?
MEER INFO >>