Yentl en de Boer
YENTL EN DE BOER


Hét nieuwe muzikale absurdistische cabaretduo van Nederland. In 2013 wonnen ze de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Afgelopen seizoen speelden ze hun eerste avondvullende voorstelling De Meisjes en waren ze in maart en april ook te zien in #aanstormend. Ze leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met hun afstudeervoorstelling Kom je op ons partijtje? waren ze onder andere te zien op het Vondelfestival en het Amsterdam Fringe Festival waar ze een aanbeveling van de jury kregen. Een jaar later wonnen ze de Fringe Silver Award met hun bijdrage aan de voorstelling Club Silenzio.
Inmiddels zijn ze ook druk aan het werken aan een nieuw theaterprogramma voor seizoen 2015-2016:De snoepwinkel is gesloten. Naast hun theatervoorstelling geven ze ook concertjes met eigen nummers.

In april van dit jaar ontvingen ze de Anne M.G. Schmidtprijs voor hun lied Ik heb een man gekend

YENTL SCHIEMAN

Yentl ruilde na 18 jaar het rustige Zeeuwse Kruiningen in voor de drukte van Amsterdam om een carrière in het theater na te jagen. Ze was onder meer te zien in de muziektheatervoorstelling The Beatles – Here, There and Everywhere geregiseerd door Ruut Weissman, Asterdorp van het M-Lab en de Batavia van Hummelinck Stuurman. Naast haar maakprojecten met Christine speelde zij haar solo Omdat ik niet van sprookjes hou onder regie van Niels van der Laan en maakte ze samen met Daan Colijn Oma voor productiehuis Bontehond. Verder kunt u haar kennen van de televisieseries Seinpost en Amsterdam En Vele Anderen. Yentl maakt sinds 2014 deel uit van het Nieuwe Lied.

CHRISTINE DE BOER

Christine was als actrice en zangeres onder andere te zien in Soldaat van Oranje de Musical waar ze de rol van Ada mocht vertolken. Naast haar samenwerking met Yentl maakt zij deel uit van het Singer-Songwriter collectief Het Nieuwe Lied en specialiseerde zij zich als regisseur in het muziektheater. Ook zong zij veel Franse Chansons met de formatie Trio Bouillabaisse. Op televisie was ze nog geen 5 minuten te zien in Flikken Maastricht en bij de Meisjes van Thijs. In het theater kunt u haar verder gezien hebben in Zomergasten van het Amsterdamse Bostheater, De Deadline van het M-Lab en Carmen van Stella Den Haag en het Nationale Toneel.

Video

Ik heb een man gekend


meer video »

Audio

Mensen om me heen
Tekst en muziek: Yentl Schieman, Piano: Benny van der Bijl, Gitaar en opname: Rob Veugelaers

Roze gitaar
Tekst en muziek: Christine de Boer, Piano: Benny van der Bijl, Gitaar en opname: Rob Veugelaers

Pak van vroeger
Tekst en muziek: Yentl Schieman, Piano: Benny van der Bijl, Gitaar en opname: Rob Veugelaers

DE VERLEIDERS: integriteit in zaken
Soul Brothers
Miss Molly & Me
237 Redenen voor seks
MATZER over de vloer
Joep Onderdelinden
NUHR
Plien & Bianca
Stef Bos
Kim van Zeben
Yentl en de Boer
Matroesjka
Nilg√ľn Yerli
Urgert & van Deudekom
BOS BUSINESS

ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
TEL: 020 - 42 11 221
FAX: 020 - 42 11 222
INFO@BOSBUSINESS.NL

BOS THEATERPRODUCTIES

VOOR HET PUBLIEK
VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP

REPETITIERUIMTE


REPETITIE-, AUDITIE-, TRAININGS-, WORKSHOP-, VERGADER- OF FOTOSTUDIO NODIG?
MEER INFO >>